Jak wzmocnić się dzięki białkom roślinnym

Coraz więcej osób umieszcza białko roślinne - fasolę, soczewicę, groch, soję, orzechy, nasiona i pełne ziarna - w centrum talerza. Według badań...
Zobacz

Bonus zdrowotny z jagód

Ahh, idealnie słodka truskawka, świeżo zebrana z ogrodu lub z przydrożnego straganu. Nic nie przebije tego odurzającego aromatu i soczystego, słodkiego smaku. Czy...
Zobacz

Jedz warzywa krzyżowe!

Za każdym razem, gdy wgryzasz się w sałatkę z jarmużu lub różyczki brokuła, czujesz ten znajomy ostry, aromatyczny smak. Dzieje się tak dlatego, że są to...
Zobacz

Pomidory świeże czy konserwowe: jak wybrać?

Lato zbliża się wielkimi krokami, a świeże owoce i warzywa są pyszne i sezonowe, dzięki czemu dodają smaku i konsystencji ulubionym letnim potrawom, od sałatek...
Zobacz

Zrozumienie normalnej wagi ciała Otyłość

Nawet osoby o prawidłowej wadze, zgodnie z tabelami BMI, mogą cierpieć z powodu otyłości. Zrozum, jakie zagrożenia dla zdrowia niesie ze sobą otyłość o...
Zobacz

Zaparzanie zielonej herbaty Zdrowie

Picie filiżanki zielonej herbaty - gorącej, zimnej lub w butelce - staje się coraz popularniejszą rozrywką wśród Amerykanów - jej spożycie wzrosło ponad...
Zobacz

10 wskazówek, jak przyrządzić posiłek z fasoli z puszki

Jak przyrządzić posiłek z fasoli z puszki? Sharon dzieli się swoimi najważniejszymi wskazówkami, jak zrobić zdrowy, niedrogi, szybki i pyszny posiłek z fasoli z...
Zobacz

Siła roślin w walce z zapaleniem

Jako dietetyk i dziennikarz zajmujący się tematyką żywności i żywienia, żyję i oddycham odżywianiem; moim zadaniem jest wertowanie badań na temat żywienia...
Zobacz